Ur Cool (Saara)

YouTubesta tuttu, sittemmin maailmalle matkannut Sara Maria Forsberg kirjoitti vuosi sitten levytyssopimuksen jenkkiläisen Capitol Recordsin kanssa ja nyt vuoden kovan työn tulokset ovat vihdoin kaikkien kuultavissa. Ensimmäinen kappale Ur Cool julkaistiin eilen 21.4. Tuottajan penkillä Forsbergin seurana on istunut Ronald "Jukebox" Jackson, joka on ollut mukana vaikuttamassa myös Willow Smithin Whip My Hair -kappaleella.Ur Cool on freshin kuuloinen rallatus jossa mukana on lempeä lupaus kesästä. Saaran kykyjä laulajana ei kappaleessa erityisesti tuoda esille, mutta aina ei tarvitsekaan, joskus pitää vain antaa musiikin viedä. Ja jos totta puhutaan, Saaran taidoista on tuotu esiin jo aikamoinen portfoliollinen todistuksia hänen menestyneiden videoidensa ohella. Hän on todistanut jo osaavansa laulaa pitkälti millä tyylillä tahansa, joten oman tyylinsä määrittäminen ei varmaan ole ollut helppoa. Nyt onkin tärkeää keskittyä luomaan ja kehittämään omaa soundia! Urbaanimpaa poppia edustava Ur Cool onkin onneksi soundiltaan yhtä persoonallinen ja hauska kuin esittäjänsäkin.

Kappale on Suomen mittakaavassa hieman erikoisempi poppikappale, mutta mielestäni on erityisen mielenkiintoista nähdä kuinka se menestyy maailmalla. Ur Cool tarjoilee kieltämättä jotakin erilaista, mutta samalla tuttua ja turvallista. Ensikuulemalta Ur Cool kuulostaa hieman sekavalta kyhäelmältä, mutta muutaman kuuntelun jälkeen kappaleesta kaivautuu todellinen korvamato! Kaiken kaikkiaan kappale kuulostaa mielestäni erittäin lupaavalta ja uskon, että hamassa tulevaisuudessa loistaa erittäin monimuotoinen ja kiinnostava artisti ja toivon, että esikoisalbumilla kuullaan tämänkaltaisten kappaleiden lisäksi myös kappaleita joissa Saaran laulun lahjat pääsevät täysiin oikeuksiinsa! En malta odottaa millainen albumikokonaisuus on luvassa!

Kaiken kaikkiaan Saaran matkaa on ollut suuri ilo seurata ja esikoisbiisi lupaa hyvää. Hey Saara! I think you're really cool, I like you a lot!PS. YleX:n mukaan Biisillä samplataan Vine-videota! Yksinhuoltajaäiti Harmony Smith kuvaa omalle Vine-tililleen kuuden sekunnin hellyttäviä pätkiä itsestään ja pojastaan Elliottista. Saaran tuottaja ihastui Elliott Smithin tekemään videopätkään, joka johti Saaran ja Elliottin yhteisiin Vine-videoihin ja samplen päätymiseen Saaran kappaleelle.

Artikkelia korjattu klo. 16:11: Tuottajan nimi oikaistu.

Kommentit

 1. Tuo pizzanpala kädessä on varastettu suoraan espanjalaisbändi Hindsiltä (fka Deers), katsopa Youtubesta Hinds - Trippy Gum :)

  VastaaPoista
 2. Eiköhän aika monesta videosta ja kuvasta löydä pizzapaloja kädestä. :) Nykyään kaikki jutut alkaa olla vähän tehty!

  VastaaPoista
 3. Tämän kipaleenhan on itse asiassa tuottanut Ronald Jackson (tunnetaan myös nimellä Jukebox). Sama henkilö, joka on myös Willow Smithin "Whip my hair"-biisin takana. Häiritsee vähän, kun moni suomalainen media on antanut kuvan että Jerkins olisi tämän tuottanut, vaikka ilmeisesti hän on mukana vasta Saran tulevalla tuotannolla.

  Itse biisi järkytti mua aika paljon, kun sen ensimmäisen kerran kuuntelin. Mietin vain, että miksi? Saralla olisi upea lauluääni, mutta debyyttisinglen autotunet on viety turhan lähelle Rebecca Black-astetta.
  Mutta biisi paranee kuin useamman kerran kuuntelee. Varsinkin nyt kun lyriikkavideo julkaistiin, pystyn ymmärtämään biisin hauskuuden ja leikittelevyyden. Videolla päästiin näkemään taas tuttua Saraa :)
  Toivon, että jatkossa Saran oma ääni päästetään oikeuksiinsa ja tehdään vähän massasta erottuvampaa musaa. Ehkä se oli tarkoituskin, että ensimmäinen single on vähän provosoiva.

  Joka tapauksessa toivon Saralle pitkää ja menestyksekästä uraa! Hänellähän on kykyjä vaikka mihin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos oikaisusta! :) Tosiaan tutkiessani asiaa kerrottiin kaikialla tuottajan olevan Rodney Jerkins joten en ollut tietoinen asiasta. Korjasin tuottajan!

  Musta kappale oli jo heti alkuunsa hauska mutta en silti pitänyt siitä yhtä paljon kun muutaman kuuntelukerran jälkeen. Olen kuitenkin myös vahvasti sitä mieltä, että nykyään ajatellaan jotenkin hirveän vakaasti, että kaikissa kappaleissa pitäisi esitellä tekijänsä lahjakkuuksia ja minusta asia ei ole ollenkaan niin. :) Mielestä musiikkia tulisi tehdä itse musiikin ehdoilla eikä sillä kulmalla että esitellään omaa lahjakkuutta ja mahtavuutta. Mutta tämä on toki vain minun mielipiteeni! Toivon kuitenkin myös itse, että kun pääsen kuuntelemaan levyä kokonaisuutena pääsisi siinä juurikin Saaran mahtava ääni myös esiin muilla kappaleilla!

  Uskon myös kuten sinäkin, että tässä on haettu vähän särmää ensimmäiseksi kappaleeksi. ;) Mielestäni biisi on kuitenkin jo nyt aika massasta erottuva ainakin Suomen mittakaavassa (tosin ei niinkään maailmanmitassa) ja toivon, että Saaran räiskyvä persoona loistaa läpi myös muissa tulevissa kappaleissa!

  VastaaPoista
 5. Biisi on ihan hauska, mut YouTubesta katottuani videon aloin ärsyyntyä. Hänen persoonansa ja leikkimielisyytensä on niin överiä ja erityisesti ilmeily tuntuu suorastaan pilkanteolta muita esiintyjiä kohtaan. Ymmärrän kyllä, että hän on tosi rento ja reipas tyyppi eikä turhia pönötä, mutta ois ton voinut tehdä asiallisemmaksikin ja silti hauskaksi ja leikkisäksi :)

  Ja niin, en mä kyllä tosta biisistä tietäis että kenen se on vai et onko se edes oikea biisi. Ei tullut tytön lahjat juurikaan esiin :( Toivottavasti seuraavat biisit ois vähän enemmän sellaista, joka toisi Saaran lahjat esiin eikä vaan tuota loputonta naamanvääntelyä.

  VastaaPoista
 6. Kylläpä pelotti mennä katsomaan video tämän kommentin perusteella! :D Minun mielestäni video oli ihan loistava kunnianosoitus ja viittaus Saaran YouTube-menestykseen ja kieliosaamiseen!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Form for Contact Page (do not remove)