Noin viikon biisit


Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin.

Billie Eilish - when the party's over


Kerroin täällä jo aiemmin vasta löytäneeni Billie Eilishin, joka nousi välittömästi tämän syksyn suosikikseni. Uusi biisijulkaisu when the party's over ei ainakaan muuttanut tätä asiaa. Päinvastoin se syvensi rakkauttani entisestään, ja voisin kuunnella tätä herkkää kuiskailua tuntitolkulla. Kiitos universumi, että annoit meille Billie Eilisin.


eetu - MÄ EN MENIS TAKAS


Eetun toistaiseksi julkaistut kaksi kappaletta edustavat jonkinlaista uutta aaltoa suomalaisessa popissa, jolle ei ehkä ole olemassa vielä oikeaa termistöä. MÄ EN MENIS TAKAS kuulostaa mielestäni tulevaisuuden nostalgisoinnilta, vaikka siinä se ajatuksena kumoaa itse itsensä. Kuulostaa silti.

Aiemmin julkaistu BAE edusti ehkä vielä modernimpaa äänimaailmaa, siinä missä taas MÄ EN MENIS TAKAS kanavoi kaikessa moderniudessaan myös jotakin äärimmäisen perinteistä, suomalaista ja yksinkertaista. Tavallaan kappaleen musiikkivideo (alla) kuvastaa tätä täydellisesti. Keskellä peltoa Eetu piehtaroi digitalisoituneena, välkkyen kuin epilepsiakohtausta enteilevä kuvanäyttö.

Omien kappaleidensa lisäksi Eetua on aiemmin kuultu Kauniit ja Uhkarohkeat -kokoonpanossa, sekä Ellinooran balladissa Bäng Bäng typerä sydän ja Hank Solon hitissä Söpö. Eetun kokopitkä soolodebyytti julkaistaan näillä näkymin ensi vuonna.TIPPA - Polta se pois


Tippa T, nykyisemmin pelkkä Tippa teki tänä vuonna ison tyylimuutoksen ja siirtyi aiemmin signatuurista provosoivasta rapistaan orgaanisemman ja kokeilevamman musiikin pariin. Silloin rapin rinnalle lupailtiin myös kitarivoittoisia soundeja, ja olin itse hyvin kiinnostunut siitä. Muutenkin Tipan "brändimuutos" tuntui raikkaalta ja helpottavalta tuulahdukselta. 

Näitä Tipan uuden aikakauden biisejä on julkaistu nyt kolme. Ensimmäinen, Satutat mua menestyi hyvin ja nousi listojen kärkeen. Oli myös itselläni kovassa soitossa. Toinen, yhdessä JVG:n kanssa julkaistu Roska silmäs oli hellyyttävä tarina toksisen maskuliinisuuden kuristusotteessa olevista miespalleroista, joille itkeminen on joskus vähän vaikeaa, sekä samalla tasapainoinen siirtymä kohti yhä orgaanisempaa soundia.

Luonnollisesti, sitä seurannut nyt julkaistu Polta se pois onkin toistaiseksi popein näistä kappaleista. Kitaravoittoisesti alkava raita toki ottaa kitaran kaveriksi myös biittejä, mutta on lopulta aika rehti poppibiisi. Se ei ole mielestäni huono asia, päinvastoin. Olen huomannut odottavani julkaisu julkaisulta enemmän sitä mitä Tippa meille seuraavaksi tarjoaa.


Ina - Lie to me


Kitaravoittoisuudesta puheenollen, mites tämä. Siis olen aivan rakastunut tämän kappaleen kitaran näppäilyn ja Inan samettisen pehmeän äänen muodostamaan liittoon. Tätä on helppo kuunnella loopilla noin kymmenen kertaa putkeen. Syysiltojen pimetessä Ina on muutenkin ollut kovassa soitossa tässä taloudessa.


Muut vuosisoittolistalle lisätyt biisit


Halsey - Without Me
Alessia Cara - Trust My Lonely
Mariah Carey - With You
Papa Roach - Who Do You Trust?
Iisa - Kiitos Exille
SANNI - Kaunis Koti
Olli Antonio - Omis Maailmoissani
Djangomayn - Lovee / feat. Diison
Lady Gaga & Bradley Cooper - Shallow
Eve & Ossi - Älä tee sitä
Little Mix - Woman Like Me / faet. Nicki Minaj
Matti - Vielä
Aste - Vastaaja / feat. Mira Luoti
J. Karjalainen - Sä kuljetat mua
Post Malone - Sunflower
Pyhimys - Sireenit (Vain Elämää)
Gasellit - Se ei kuulu sulle
TIPPA - Polta se pois
Lukas Graham - Not a Damn Thing Changed
Vesala - Monta nimee
Elastinen - Loppuun asti / feat. Johanna Kurkela
PakkoPakkoPakko - Kukkuu
F - katstrofin aineet / feat. costee
Anni Lahe - Illalla taas
Afromikko & Seksikäs-Suklaa - Idän rotat
Ellinoora - Honey (Vain Elämää)
Jii - Haavoi
Elenzi - Free
ZAYN - Fingers
Dua Lipa - Kiss and Make Up / feat. BLACKPINK
ALMA - Cowboy
MO - Blur
Pyhimys - Biisi itkee (Vain Elämää)
Evelina - Aamu (Vain Elämää)


Vuosisoittolista 2018


Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin. Seuraa soittolistaa Spotifyssa tästä.
 

Kommentit

Form for Contact Page (do not remove)