Noin viikon biisit


HUGEL - WTF / feat. Amber Van Day


Harvemmin ihastun tämän henkisiin biiseihin, mutta tämä hurmasi jotenkin heti ensikuuntelulla omalla hölmöllä soundillaan. Lisäksi biisin koukku on sellainen, että näkisin biisin hyvinkin esimerkiksi jonkun leffan soundtrackilla.


ZAYN - Good Years


One Directionista soolouralle ponnistaneen Zaynin toinen albumi Icarus Falls julkaistiin hiljattain, ja se on täynnä mitä hunajaisempia r'n'b:tä hönkiviä popralleja. Albumi tummenee loppuaan kohden, ja vaikka kokonaisuutena albumin tunnelma on aivan ihana, kaatuu se lopulta omaan mahtavuuteensa. Vaikka on mahtavaa, että vielä tänä päivänä julkaistaan levyjä, joilta löytyy reippaasti myös julkaisemattomia raitoja, alkaa Icarus Fallsin lähdes kolmenkymmenen biisin paketti tuntua ihan loputtomalta viimeistään levyn puolessa välissä. Olisin melkein kerrankin toivottu, että biisejä olisi karsittu, ja levykokonaisuutta mietitty huolellisemmin. Yksittäisinä kappaleet ovat kuitenkin kaikki aivan loistavia, Good Years on vain yksi näistä helmistä.


HÄMÄRÄ - VILLI LÄNSI


Syksyllä hehkutin maasta taivaisiin löytöäni, kun korviini kiirivät Hämärän sulosoinnut duon  ensijulkaisun Ukkonen myötä. Sittemmin bändi on solminut sopimuksen tunnetusti erityisen mustaa musiikkia supporteeraavan Svart Recordsin kanssa. Uusi julkaisu Villi Länsi jatkaa edeltäjänsä mystistä ja tummaa linjaa kokeilevan konepopin muodossa. 


Malka - Ruusunen


Myös hieman tummanpuhuvaa, mutta eri tavalla tummanpuhuvaa soundia esittelee Malka, jonka esikoissingle Ruusunen on juuri sellainen unenomainen kappale, jonka voisi melkein kuvitella leijailevan Ruususen linnan käytävillä Ruususen vaivuttua ikiuneen. Ruusunen ei kerro kuitenkaan Disney-prinsessasta, vaan kaipuusta, jota eivät viskishotitkaan sammuta. Universal Musicin kautta julkaistu kappale on mahtipontinen debyytti, jota voisi tunelmaltaan verrata esimerkiksi Lana Del Reyhin.

Lukas Leon - HENDRIX / feat. Aleksanteri Hakaniemi


Lukas Leon on julkaissut ensimmäisen sinkkujulkaisunsa SIMBA-debyyttinsä jälkeen, ja se tuntuu edustavan sitä tummempaa puolta, joka debyyttialbumilla itseenikin iski kevyempiä biisejä enemmän. HENDRIX julkaistiin 27-vuotiaana menehtyneen Jimi Hendrixin syntymäpäivänä. Hendrix olisi täyttänyt tänä vuonna 76 vuotta. Kappaleella kuullaan kertosäkeessä vierailemassa Aleksanteri Hakaniemi.

Jimi Hendrix uskalsi tehdä taiteellisesti asioita, joita kukaan muu ei uskaltanut ja ottaa pelottomasti riskejä uransa eteen. Vapauden ja rajojen rikkomisen puolesta puhuva kappale kertookin halusta elää täysillä. Kappalen alaviite kuulostaa kuitenkin omaan korvaani soundillisesti jotenkin surumieliseltä. Se tekee kuitenkin mielestäni biisistä astetta kiinnostavamman.


Aida - Pelkääjän paikka


Ihastuin Aidan tummanpuhuvaan debyyttisingleen Kato mun sormee, josta kirjoitinkin jo kesäkuussa täällä. Sittemmin Aida on julkaissut kaksi biisiä, joista kesällä julkaistu Kuplamuovii käy kehopositiivisuuden ja moninaisuuden viestillä vihapuhetta vastaan hieman kepeimmin soundein. Tuorein single Pelkääjän paikka syventää Aidan tarinaa entistä henkilökohtaisemmaksi ja jatkaa esikoissinglen tummempaa linjaa. Tummat soundithan tunnetusti ovat etenkin lähiaikoina vedonneet allekirjoittaneeseen, luonnollisesti siis myös tämä potkii. Aidan debyyttialbumi on suunniteltu julkaistavaksi 2019.Muut vuosisoittolistalle lisätyt biisit


Billie Eilish - come out and play
Sini Sabotage & Matti8 - Sä oot siin
Paul Elias - 180°
girl in red - we fell in love in october
Pete Parkkonen - Saisit mut kääntymään
Sam Fender - Poundshop Kardashians
LÄHIÖBOTOX - LIIAN KAUKANA
Topi Latukka - Pehmeitä Pintoi
Julia Rautio - Näät mussa jotain mitä mä en
Ollie - Lumihiutaleet
Lissie - Peace on Earth
Gerard Way - Getting Down the Germs
Alisky - Plan B / feat. Laudic
Fallulah - God Bless You
Andy McCoy - Soul Satisfaction
Patrik Blomberg - Sun pitäis rakastua muhun
Leo Pakarinen - Päätyyn
SOFA - Lucy Liukas
Evelina - Nostalgiaa
Ahti - Epätietoisuus
Marjut - Wandering Through My Heart
Anniina - Ei noin
edi - Aikaa ei oo
Kaija Koo - Tule Lähemmäs Beibi / feat. Jenni Vartiainen, Sanni ja Vesala
Hassan Maikal, Albatrossi - Stressii ei oo
Olli Antonio - Taivaal / feat. Negatiiviset Nuoret
Satu, LEHMÄ, Tiia Karoliina - Vainot pääl
Pesso - Miten voisit tietää / feat. Yeboyah, Super Janne
Axel Kala - S6
Seksikäs-Suklaa - Ohi on
Djangomayn - Aika = Rahaa / feat. Brando
Muse - Propaganda
Naughty Boy - Bungee Jumping / feat. Emeli Sandé, Rahat Fateh Ali Khan
Astrid S - Closer
Jii - Viel kerran
2nen - Koodii / feat. Ida
Ariana Grande - imagine
Rival Sons - Feral Roots
Avril Lavigne - Tell Me When It's Over
Papa Roach - Elevate
gnash - t-shirt
slenderbodies - king
Gerard Way - Dasher / feat. Lydia Night
Alicia Keys - Pray For Forgiveness
KUUMAA - Mun Pitäis Se Jo Tietää
Cavallini & Shrty - 6AM / feat. Gracias


Vuosisoittolista 2018


Noin viikon biisit esittelee uutta musiikkia, varteenotettavia tulokkaita, sekä muita Musiikkiblogin tämän hetken suosikkeja. Soittolista päivittyy perjantaisin, ja postaussarja noin kerran viikossa, eli silloin tällöin, eli emme oikeastaan osaa sanoa milloin. Seuraa soittolistaa Spotifyssa tästä.
 

Kommentit

Form for Contact Page (do not remove)