10 tulokasta, joihin et ehkä vielä ole tutustunut

Nythän itse kullakin saattaisi olla mainiosti aikaa tutustua tulokkaisiin. Esimerkiksi näihin.


Kuvassa INA. Kuvaaja: Joanna Suomalainen.

Vallitseva tilanne on heittänyt meidät kaikki oloihin, jotka ovat meille kenties uutta maaperää. Joillekin se tarkoittaa sitä, että kaikki on peruttu, ja aikaa jää käsiin enemmän kuin ehkä tarvitsisi. Siksi ajattelin esitellä teille tänään kymmenen uransa alkutaipaleilla olevaa artistia, jotka mielestäni ovat seuraamisen arvoisia. Onneksi musiikkia ei ole peruttu, ja nyt yksi parhaista tavoista tukea musiikkialaa onkin kuunnella ja jakaa omia suosikkeja niin paljon kuin sielu sietää. 


Juulia


Juulia palasi parin vuoden hiljaiselon jälkeen helmikuussa julkaisemalla paluusinglensä Pilvii, sekä Kaliforniassa sen kylkeen kuvatun lumoavan musiikkivideon. Ennen taukoaan Juulia oli julkaissut muutamia omia biisejään, sekä OPIUM-EP:n yhdessä Pyhimyksen ja tuottaja OP Beatsin kanssa. Tällä hetkellä odotamme innolla Juulian debyyttialbumia!
Kelsy Karter


Kelsy Karter on aina pitänyt itseään kapinallisena ulkopuolisena, joka seuraa omia sääntöjään. Hänen poikkeava asenteensa järkytti maailmaa kun hän onnistui feikkaamaan Harry Styles -naamatatuoinnin Harry-singlensä promoa varten. Stuntti oli meni viraaliksi maailmanlaajuisesti ja auttoi katapulttaamaan Karterin spottivaloihin. Seuraavaksi Karterin tähtäimessä on olla seuraava rock'n'rollin naiskavo.
Jeremie


Jeremie on julkaissut viime vuosien aikana kuusi erittäin tyylikästä, modernia R&B - ja pop-musaa yhdistelevää singleä. Näistä erityisesti Adi L Haslan kanssa tehty Hyperventiloin on noussut laajaan kuunteluun. Matkansa alkumetreillä olevaa raikasta ja kunnianhimoista tekijää voisi kuvailla artistiutensa lisäksi tanssijaksi, viihdyttäjäksi ja visiönääriksi, joka sulattaa sydämiä samettisella äänellään ja karismallaan.
Ronja Mariela


Ronja Mariela julkaisi ensimmäinen singlensä vuonna 2018, ja vain vuotta myöhemmin artisti sainattiin Playground Musicille. Ronja Marielan ääni muistuttaa häkellyttävän paljon Jenni Vartiaista, mutta muuten musiikin soundi on urbaanimpi. Nyt upeaääninen poptulokas tekee määrätietoisesti uusia biisejä yhdessä tuottaja Niko Lithin ja biisinkirjoittajatiimin kanssa Elements Musicilla.
Ina


Vahvan oman tyylin omaava artistitulokas Ina on leikkisä ja rohkea pop-tulokas. Juuri julkaistu debyyttisingle EI esittelee vahvoilla trap- ja R&B-vivahteilla modernia poppia tekevän artistin. Ina haluaa ravistella pakkaa pilke silmäkulmassaan, rakastaa itseään kaikilla mahdollisilla tavoilla, eikä pyytele sitä anteeksi. 

Debyyttisinglen tarinaa Ina kuvailee seuraavasti, "Jos sulla ois vähemmän tatuointeja, jos sulla ei ois hiuslisäkkeitä, et polttais, et kiroilis, olisitpa avoimempi, kävisitpä salilla. Menisitpä sellaiseen vaimo muottiin. Nää on asioita joita oon eri elämänvaiheissa saanut kuulla. Tää biisi on ei ei sun mielipiteille ja toiveille."
Zoe Wees


Vasta 17-vuotias Zoe Wees kirjoitti upean debyyttisinglensä kokemuksistaan epilepsian kanssa. Vasta ensimmäisen kappaleensa julkaissut Wees esitteli Control-debyytillä ennen kaikkea vahvan äänensä, joka dominoi myös kyseistä biisiä. Monella tavalla Wees'n tapa tulkita ja laulaa muistuttaa jopa Lewis Capaldia, joten ei ihme, että Wees onkin saanut Capaldilta ylistystä osakseen. Seuraavaksi hän lumoaa varmasti lopunkin musiikkiväestön.
Vepu


Skorpionin aiempiin uudenvuodenjulkistuksiin ovat lukeutuneet mm. IBE ja MELO, jotka ovatkin nopeasti nousseet kotimaisen nykyräpin tärkeimpien suunnannäyttäjien joukkoon. Samaan jatkumoon istuukin mainiosti Vepu, joka on Jyväskylästä ponnistava urbaania rnb'tä, poppia ja räppiä leikkisästi yhdistelevä Skorpionin tulokas.
Malka


Malka, oikealta nimeltään Mirva Malkamäki, on vaasalaislähtöinen 27-vuotias artisti, joka on valmistunut muusikoksi Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta. Hän on tehnyt omia kappaleita jo pitkään eri tekijöiden kanssa, ja lopulta yhteinen sävel löytyi Atso Soivion kanssa. Suomen mainstream-musiikista vastaavaa soundia saa hakea, mutta kansainvälisesti Malkan tunnelmointi muistuttaa kovasti jopa Lana Del Reytä, mutta modernilla twistillä.

Sittemmin Universal Musicin talliin päätyneeltä mielenkiintoiselta artistikiinnitykseltä on kuultu debyyttisingle Ruusunen, tasa-arvoon kantaaottava Pussy, voimaannuttava kappale Kop kop, sekä loppuvuodesta julkaistu Huonoja hyvästeis, jossa järki ja tunteet eivät pidä yhtä.
Pimu


Pimun musiikissa yhdistyvät orgaanisuus, raikkaus, soulahtava tunnelma ja omakohtainen tarinankerronta. Pimu syleilee rohkeasti omaa feminiinisyyttään ja seksuaalisuuttaan ja käsittelee näitä teemoja myös kirjoittamissaan lyriikoissa. Kujeileva soundi nappaa helposti mukaansa ja mikä parhainta; sopii mainiosti keväisiin päiviin, jotka hiljalleen taittuvat kohti kesää. Ja siihen Pimun biisit vasta varmasti sopivatkin.
Sara Siipola


Pohjanmaalta kotoisin oleva Sara Siipola on 22-vuotias laulaja-lauluntekijä, jonka missiona on tuoda lisää sielukkuutta suomalaiseen musiikkikenttään. Sielukas ja vahva esiintyjä on kirjoittanut biisejä jo pitkään loppuvuodesta julkaistavalle debyyttialbumilleen. Saran tavoitteena on koskettaa ihmisiä ja tuoda suomalainen soul-musiikki tähän päivään.
Nämä, ja monia muut Musiikkiblogin suosikkitulokkaat ja potentiaalisimmat tulevaisuuden lupaukset löydät myös säännöllisesti päivittyvällä Fokus-soittolistalla Spotifyssa, jonne pääset tästä.Kommentit

Form for Contact Page (do not remove)